Maglia Rosa

#wielrennen
afbeelding van Maglia Rosa

Wat is het ook dit jaar weer genieten met de Giro. Een openingsweek in Nederland waar Tom Dumoulin direct de proloog wint en een paar dagen in de roze trui draagt. Bij de eerste bergetappe valt hij direct door de mand. Dit is deels te wijten aan pijn aan het zitvlak en Tom stapt dan ook redelijk snel af. Ook Kittel (2x) en Greippel (3x) stappen voor de bergen af.

In de bergen laat Steven Kruijswijk zien dat hij net zoals vorig jaar in topvorm is. Steven is in supervorm! Hij rijdt ijzersterk. Stuk voor stuk hebben alle favorieten een off-day, maar Kuifje niet. Hij rijdt super tijdritten, loopt uit. Is al 3x tweede en staat met nog 5 etappes te gaan op DE EERSTE PLEK met 3.00 MINUTEN voorsprong op de nummer twee (Chaves) en 3.36 op Valvlerde. De kans is best wel heel erg groot dat Kuifje de eerste Nederlander wordt die de roze trui gaat winnen.

Update: helaas maakt Kruijswijk een fout in de afdeling waarna hij met een harde koprol in een sneeuwwand belandt. Dit kost hem de roze trui aan Chavez. De dag 'na de val' staat er nog een bergetappe op het programma. Kruijswijk is gehavend, maar blijft lang bij de favorieten. Uiteindelijk gaat Nibali er vandoor, zo hard dat hij gewoon - ondanks zijn dramatische tweede week - de Giro 2016 wint.