Blog

Af en toe schrijft Diederik hier wat πŸ–‹.

Vandaag rijdt het peloton over des Champs-Γ‰lysΓ©es. Dat het hele wielercircus Parijs heeft gehaald is eigenlijk al een wonder. Sommige dagen stond het langs het parcours zwart van de mensen. Ondertussen stegen in Frankrijk de corona-besmettingen in een recordtempo. De besmettingen in de teambubbels bleven gelukkig uit. Geen enkele renner testte positief. Enkel tourbaas Prudhomme moest na de eerste rustdag een week in quarantaine.

Match Day

Zaterdagochtend moet het gebeuren voor FVC JO8-1. Om 9:00 staat Fedde zijn eerste voetbalwedstrijd op het programma. Hij is er de hele week al mee bezig. Het begon te kriebelen toen hij zijn wedstrijdkleding kon ophalen. Hij is zijn zenuwen wel de baas. Tot het ontbijt. Hij krijgt geen hap door zijn keel.

Alpine.js is mijn nieuwe favoriete javascript framework aan het worden. Alpine.js is ideaal om te gebruiken voor bijna alle functionaliteiten op een website. Het is makkelijk toe te voegen, niet onnodig groot en de code schrijf je direct in je html (of in mijn geval .njk) bestanden. Daarnaast werkt Alpine.js heel mooi samen met Tailwind. De syntax is geinspireerd op Vue en de schrijfwijze op Tailwind:

Alpine.js offers you the reactive and declarative nature of big frameworks like Vue or React at a much lower cost.
You get to keep your DOM, and sprinkle in behavior as you see fit.
Think of it like Tailwind for JavaScript.

Dinsdag

Op dinsdag past opa op. Meestal komt hij op de motor vanuit zijn slaapdienst. Opa haalt de kinderen van school. Van opa mogen ze altijd met iemand spelen. Als Elin en Fedde uit school mee komen krijgen ze altíj́d eerst fruit en wat drinken. Daarna mogen ze pas snoepen. Opa krijgt dan een zwart-wit lolly want daar is hij gek op.

Dit waren sets die erg aangenaam waren tijdens mijn eerste week thuiswerken en goed hielpen om mijn vakantiegevoel vast te houden. πŸ§˜πŸΌβ€β™‚οΈ

Pagina 1 Pagina 2