Veertig 🎂

Ik ben geen verjaardagsvierder, maar mijn veertigste verjaardag is niet zo maar voorbij gegaan. Pas toen er een uitnodiging van een kinderfeestje voor Fedde in de bus viel en Fedde wat boos werd omdat hij niet kon, verklapte hij ook (per ongeluk) dat we een weekend weg gingen. Ik heb - natuurlijk - geprobeerd om uit te horen waar we heen gingen, maar daar ben ik tot op de dag van vertrek niet achter gekomen.

Vrijdag vetrokken we naar een duincamping in Castricum waar we het weekend in een boomhuisje verbleven. We hebben het heerlijk gehad! Het werd eindelijk lekker weer en het was een prachtige omgeving en huisje. Wat was dit een superleuk kado. Helemaal top!

Op de terugreis vlak voor Leeuwarden vroeg Lotte of we nog even snel wat konden ophalen bij mijn moeder. Daar zat het huis helemaal vol met familie en hebben we heerlijk sushi gegeten. Dit was wel echt een topverjaardag zo! Best leuk om veertiger te zijn :)

Fijne deuntjes 🎶

#muziek

Vanaf dit jaar ben ik begonnen met de Fijne Deuntjes playlist. Inmiddels heb ik al meer dan 250 volgers, krijg ik superleuke reacties en is het een feest om elke keer samen te stellen.

Ik ben altijd een muziekverzamelaar geweest. Als kind maakte ik radioshows door fragmenten met cassettebandjes aan elkaar te plakken. Op de middelbare school werden dit als snel mixtapes. Urenlang vinyl mixen tot ik eindelijk tevreden was met de set. Dan natuurlijk nog zelf een mooi hoesje ontwerpen en uitdelen op school. De vinylcollectie werd digitaal. Op Soulseek een netwerk opbouwen en collecties uitwissellen. En altijd te weinig hardeschijfruimte omdat de iTunes collectie zo groot werd. Mooie herinneringen!

Ik ben altijd muziek blijven verzamelen. Wel naar heel veel verschillende manieren gezocht (op Spotify en Apple Music) om dit goed te kunnen doen. Uiteindelijk kwam ik uit bij het bijhouden van een musiclog. Dit heb ik 4 jaar lang volgehouden. Nu was het tijd voor wat anders. Door de playlist openbaar te maken en een beetje te promoten kreeg ik al snel redelijk wat volgers. Het voelde weer net als vroeger toen ik mijn mixtapes uitdeelde.

Wintersport in Fryslân 🛷

afbeelding van

We hadden eigenlijk, zoals elk jaar, op de ski’s willen staan. Maar dat kan dit jaar even niet. Jammer, maar helaas.

Het is wel winter momenteel in Nederland en na een paar dagen sneeuw (met harde wind) en aanhoudende vorst kan er nu geschaatst worden. En hoe! De ijsbaan was hier redelijk vroeg open gegaan en de kinderen hadden de smaak direct te pakken. Ze hebben elke dag goed geoefend en waren niet naar huis te krijgen.

Uiteindelijk hebben we ook op natuurijs heerlijk kunnen schaatsen en prachtige tochten gemaakt. Elin en Fedde de laatste dag allebei op hun nieuwe schaatsen die ze van Beppe en Otto hadden gekregen. Wat een topdagen!