Blog

Pagina 2 van 6

De vakantie zit er voor ons weer op. We zijn net terug van twee weken 'kamperen' in Frankrijk en aansluitend nog een paar dagen in Beekse Bergen gezellig met mijn familie.

Voor jezelf iets maken is leuk, maar ook lastig. Persoonlijk vind ik het ingewikkelder dan voor betaalde opdrachten. Daarom heb ik de laatste keren steeds naar een (simpel) thema gezocht. Van daar uit ontwikkeld vanzelf wel wat. Die kennis heb ik onderhand wel opgedaan en geeft ook een bepaalde gemoedsrust.

Iets meer dan een jaar geleden plaatste ik m'n eerste bericht op deze website gebouwd met Eleventy en Tailwind. Ik hield de voortgang toen bij en heb veel technieken uitgeprobeerd die ik later in projecten ook heb doorgevoerd. Zo heb ik veel kennis opgedaan om vanuit Tailwind (dynamische) thema's te maken en heb ik in de tussentijd veel ervaring opgedaan van Eleventy.

Deze nieuwe layout is al weer de 6e versie van mijn static-site website. In mijn vorige setup plaatste ik de code van mijn website op Github. Github (dat Jekyll ondersteund) genereerde hiervan een site. Ik gebruikte Cloudflare als CDN en voor mijn SSL certificaat. Dit werkt op zich (nog) prima, maar de ontwikkelingen van Static Site’s in combinatie met Netlify hadden me heel enthousiast gemaakt. Zo enthousiast dat ik het direct ook wilde proberen.

Mollema

Het was bijna de Tour van Mollema. Maar - helaas - net zoals Tom Dumoulin in de Vuelta en Steven Kruijswijk in de Giro lukt het wederom net niet. Mollema stond lang tweede. Reed aanvallend. Op de Mont Ventoux reed hij bij iedereen weg. Na de val tegen de motor met Porte en Froome, ging/kon Mollema alleen door en pakte veel tijd. Helaas werd dit later door de organisatie - of jury - teruggedraaid. Het waren wel mooie beelden om Froome zonder fiets de Mont Ventoux op zien rennen. Na de tijdsaanpassing stond Mollema derde en later op de avond zelfs vierde omdat Quintana nog 7 sec extra kreeg (WAAROM!?). De volgende dag was er een tijdrit bergop en Mollema reed alle concurrenten er af. Fantastisch! Froome won de tijdrit.