Terrorbuizerd 🦅

#wielrennen #ik

Gisteren tijdens mijn fietstocht, die trouwens erg lekker ging, aangevallen door een roofvogel. Allereerst kwam er iemand in m'n wiel rijden, waarna we samen zo'n twintig kilometer kop over kop hebben gereden richting Dokkum. Vlak na Dokkum kwam ik Maarten tegen. Bij Burdaard sla ik af en krijg ik een dikke knal op m'n hoofd. Ik heb nog geen idee, het voelt als een grote steen tegen je hoofd. Direct daarna wordt er aan m'n helm getrokken. Ik kijk over m'n schouder omhoog en zie een enorme roofvogel in oorlogsmodus aan me trekken. Hij laat gelukkig snel los en ik rij door totdat ik zeker weet dat dat rotbeest weg is. Ik kijk of m'n helm ook schade heeft, dat is niet zo. Ik voel alleen wel direct dat m'n nek een goede klap heeft gehad. Ik laat Lotte weten wat er gebeurd is en rij 'rustig' naar huis. Thuis kom ik er via m'n fietsvriendelijke achter dat het de welbekende Terrorbuizerd van Burdaard is die daar, net zoals vorig jaar, een nest heeft en deze fel verdedigd... Daar ga ik dus never nooit meer langs!!!

Maglia Rosa

#wielrennen
afbeelding van

Wat is het ook dit jaar weer genieten met de Giro. Een openingsweek in Nederland waar Tom Dumoulin direct de proloog wint en een paar dagen in de roze trui draagt. Bij de eerste bergetappe valt hij direct door de mand. Dit is deels te wijten aan pijn aan het zitvlak en Tom stapt dan ook redelijk snel af. Ook Kittel (2x) en Greippel (3x) stappen voor de bergen af.

In de bergen laat Steven Kruijswijk zien dat hij net zoals vorig jaar in topvorm is. Steven is in supervorm! Hij rijdt ijzersterk. Stuk voor stuk hebben alle favorieten een off-day, maar Kuifje niet. Hij rijdt super tijdritten, loopt uit. Is al 3x tweede en staat met nog 5 etappes te gaan op DE EERSTE PLEK met 3.00 MINUTEN voorsprong op de nummer twee (Chaves) en 3.36 op Valvlerde. De kans is best wel heel erg groot dat Kuifje de eerste Nederlander wordt die de roze trui gaat winnen.

Update: helaas maakt Kruijswijk een fout in de afdeling waarna hij met een harde koprol in een sneeuwwand belandt. Dit kost hem de roze trui aan Chavez. De dag 'na de val' staat er nog een bergetappe op het programma. Kruijswijk is gehavend, maar blijft lang bij de favorieten. Uiteindelijk gaat Nibali er vandoor, zo hard dat hij gewoon - ondanks zijn dramatische tweede week - de Giro 2016 wint.

May 1st Reboot

#dev

Lang, lang geleden (2001-2006) zat ik elk jaar weer tot 's avonds laat, avond op avond, aan m'n website te werken om de deadline te halen voor de May 1st Reboot. Vooral het checken van de andere redesigns gaf zo veel inspiratie dat ik eind mei vaak al weer een ander design had ontwikkeld.

Screenshots

Eigenlijk ben ik best trots op een paar van deze oude ontwerpen. Soms echt bizar om dingen van jaren geleden terug te zien (en vooral ook te lezen). Ik heb gelukkig veel bewaard. Redesignen van je eigen site is niet alleen leuk, maar ook best nuttig. Ondanks dat ik er nu iets minder mee bezig ben heb ik m'n website altijd veel gebruikt om te experimenteren en nieuwe technieken uit te proberen.

Deze nieuwe layout is erg minimalistisch en is geïnspireerd op markdown-editors, waar ik graag in mag werken en schrijven. De structuur heb ik bijna volledig aangepast en heel veel code verwijderd 😋. Ook zit ik alweer vol nieuwe ideeën welke ik hopelijk snel verder kan doorontwikkelen op dit nieuwe thema.

Milaan - SanRemo

#wielrennen

Ik had gedacht dat Sagan eindelijk - na wederom weer een paar keer tweede - vandaag als eerste over de meet zou komen. Helaas is het niet gelukt.

Er werd tot laat in de finale gepokerd. Het tempo lag erg hoog zodat demarreren bijna niet mogelijk was. Even leek het erop dat Kwiatkowski het zou gaan halen, maar hij werd in een ruk door Cancellara terug gehaald. Vlak voor het aangaan van de sprint valt er een Ettix renner in het midden van de groep. Sagan en Cancellara wijken op fabuleuze wijze uit, maar rijden door deze actie niet meer voor de prijzen. De Fransman Demare (FDJ) wint vlak voor Sky renner Swift.

De eerste klassieker - la Primavera - zit er weer op. Er komt weer een mooi voorjaar aan!!!

Hell of the North 🔥

#wielrennen

Bijna was het ‘good old’ Tommeke Boonen gelukt voor de vijfde keer Parijs-Roubaix te winnen, maar (helaas) kwam hij net te kort op de wielerbaan en finishte hij tweede achter Australiër Hayman en voor VanMarcke.

Deze editie was een ware schoonheid. Vanaf km 100 ging Etixx na een valpartij koers maken en ontstond er een grote kopgroep. Vanaf dit moment was het een lust om naar te kijken. Uiteindelijk bleef er de laatste 30 km een groep van vijf man over. Deze kopgroep fietste zichzelf volgas naar de meet waardoor er eigenlijk vijf lijken de wielerbaan op kwamen rijden. De beste kaarten waren voor Boonen, maar hij kon het -net- niet waarmaken en moest net genoegen nemen met een tweede plak. Heel België teleurgesteld… VerTommeke!