Niki wint Paris - Roubaix

#wielrennen
afbeelding van

Gisteren was de hel van het noorden. Het was fantastisch, alle toppers lieten zich van voren zien. Het was een ware veldslag met nog meer aanslagen dan vorige week in De Ronde. Veel renners met pech, natuurlijk veel lekke banden door de slechte kasseistroken, maar ook veel valpartijen. Vooral achterin het peloton was het vaak raak.

Nadat bijna alle toppers zich van voren hebben laten zien en veel daarvan geprobeerd hebben weg te rijden onstaat er uiteindelijk een mooie kopgroep. Iedereen is kapot, ze wachten allemaal af. Wordt het een sprint? Op 6 kilometer voor de finish rijdt Terpstra weg. Iedereen kijkt naar elkaar. Niemand wil het gat dicht rijden... Niki geeft alles! En het gaat -verdomme- gewoon lukken. Hij fietst zich het snot voor de ogen en rijdt in z'n eentje onder luid applaus de wielerbaan op. Kippenvel! Niki Terpstra wint een hele mooie Paris-Roubaix. Wat een prachtige klassieker.

 1. Niki Terpstra (Omega Pharma-QuickStep) - 6h09'01"
 2. John Degenkolb (Team Giant-Shimano) - +0'20"
 3. Fabian Cancellara (Trek Factory Racing)
 4. Sep Vanmarcke (Belkin Pro Cycling Team)
 5. Zdenek Stybar (Omega Pharma-QuickStep)
 6. Peter Sagan (Cannondale)
 7. Geraint Thomas (Team Sky)
 8. Sebastian Langeveld (Garmin-Sharp)
 9. Bradley Wiggins (Team Sky)
 10. Tom Boonen (Omega Pharma-QuickStep)

15 jaar! 💖

#familie #eten
afbeelding van

Vandaag hebben Lotte en ik 15 jaar verkering! Dat is al best wel lang!

Ik weet nog goed - 15 jaar geleden - toen ik haar voor het eerst ‘versierde’. Er was een drive-in-show in Stiens, volgens mij van Radio Veronica. Ik was eigenlijk meer van de houseparty’s toen, maar ik ging hier wel naar toe met een groepje jongens. Toen het afgelopen was stond het vol bij het loket waar je je jas weer op kon halen. Ik was aan het voorpikken en dat zag Lotte. Ze vroeg of ik haar jas ook mee kon nemen en gaf me haar muntje. Ik gaf haar toen mijn jas en trok haar jas aan… Toen ben ik met haar mee naar huis gefietst en daar hebben we de jassen weer omgeruild. Niet veel later hadden we verkering! Tja, mijn versiertrucks zijn niet echt iets om trots op te zijn, maar het werkte wel :)

Vandaag zijn we heerlijk uit eten geweest bij ’t Havenmantsje in Harlingen. Nog nooit zo culinair en lekker gegeten. Vooral de asperges waren heerlijk. De kok had ze in zout water (met foelie) aan de kook gebracht en daarna vuur uitgezet en asperges langzaam gaar laten worden. Het was echt verrukkelijk. Alles trouwens! Het lentetuintje, de roodbaars, de kalfslende, het nagerecht en ook het wijnarrangement was helemaal top… Ik bof maar met zo’n topper, ze had ook nog weekendtickets gekocht voor het festival "Welcome to the Village" hier in Leeuwarden op de Groene Ster. Kunnen we gezellig met z’n viertjes naar toe.

Ik heb natuurlijk ook wel wat gegeven, maar dat had Lotte al een tijdje terug gekregen omdat Elin ‘het geheimpje’ niet langer dan een minuut kon bewaren :). Het waren twee uilen uit hout gesneden. Ik vind ze prachtig en hoop Lotte ook.

Happy Cycling

#wielrennen #ik
afbeelding van

Ik heb de smaak weer te pakken. Ik ben nog maar 2 weken bezig, heb al 222km gemaakt en het voelt fantastisch. Afgelopen zondag stond ik al om 7:45 met m'n fietskleding aan te trappelen om een blok te fietsen, maar het was nog te donker.

Het was die dag heerlijk weer en heb uiteindelijk met goed gevoel in de benen een mooi stuk gefietst (66km). Dit geeft eindelijk weer wat moraal. Ik heb 't gevoel dat ik nu even door moet pakken. Ik heb daarom net m'n tacxband ook maar op m'n fiets gezet zodat ik 's avonds ook wat kan trainen. Deze week even proberen en als dat lukt misschien maar voorzichtig een trainingsschema samenstellen. Ik ben trouwens ook bezig met een kuur van rode bietensap. Elke dag 150ml van de "natuurlijke epo" schijn je echt te merken. Ik ben benieuwd.

Op naar de 3000km!

Twee-duizend-en-veertien

#familie

Afgelopen jaar was het hoogtepunt natuurlijk de komst van Fedde. Het is zo’n prachtig, vrolijk kereltje. De laatste paar weken heeft hij een paar grote sprongen gemaakt. Waardoor het nog leuker wordt met hem. Hij lacht (en eet) de hele dag en Elin zorgt goed voor hem.

Het was ook wel een pittig jaar. We hebben nog nooit zo weinig nachtrust gehad. Dat hakt er uiteindelijk wel goed in en beheerst je hele dagindeling. Met andere woorden: je hebt nergens puf voor omdat je te brak bent. Ook is het niet echt bevorderlijk voor je gemoedstoestand. Momenteel gaat het slapen nog niet echt goed, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat het dit jaar moet lukken om minstens een week door te slapen zonder ’s nacht uit bed te moeten. Elin is in 2013 ook nog geopereerd aan haar neus- en keelamandelen. De weken na de operatie waren zwaar, maar het was wel de moeite waard. Elin was al een vrolijk meisje, maar is nu echt het zonnetje in huis. Ze praat veel meer, zingt, danst… en eet veel beter dan voor de operatie.

De voornemens voor 2014:

 • huis verkopen
 • 2500+ km fietsen
 • meer boeken lezen en meer schrijven, minder tv kijken
 • genieten van ons topgezin!
 • (eindelijk) nieuwe racefiets kopen
 • bewust boodschappen doen (biologisch)