Thema kleuren

#redesign #dev
afbeelding van Thema kleuren

Voor jezelf iets maken is leuk, maar ook lastig. Persoonlijk vind ik het ingewikkelder dan voor betaalde opdrachten. Daarom heb ik de laatste keren steeds naar een (simpel) thema gezocht. Van daar uit ontwikkeld vanzelf wel wat. Die kennis heb ik onderhand wel opgedaan en geeft ook een bepaalde gemoedsrust.

Toen Elin vroeg of ik haar memoji (die ik voor haar had gemaakt) even toe kon sturen maakte ik direct maar van ons alle vier een screenshot en stuurde ze haar toe. Alle vier de memoji's op een rijtje zag ik dat de achtergrondkleuren een mooi, fris kleurenpalet vormden. Ik gebruikte ze ook voor een tekening (in Procreate) en bedacht toen dat ik ze misschien ook wel als thema-kleuren voor deze website kon inzetten. Ik heb diverse tinten gemaakt op basis van de kleuren, heb ze een leuke naam gegeven en toegevoegd aan de tailwind config.

De tinten heb ik op het oog gekozen. Ik heb verschillende tools gebruikt, maar deze genereerden soms best smoezelige kleuren. Door de kleur naar hsl om te zetten is het een fluitje van een cent om de tinten te genereren. Ze zullen waarschijnlijk niet direct helemaal goed zijn, maar dit is gemakkelijk achteraf nog aan te passen. Voor nu een prima begin 🎨

Ook de memoji's zelf heb ik gebruikt (op de homepage). Geen idee of zo blijft, maar voor nu vind ik het (nog) wel een leuke gimmick. Het is een begin, we zullen zien waar dit verder tot leidt.