Diederik

menu

Redesign 0.1

Nee, dit is nog niet het nieuwe design. Momenteel heb ik ook nog geen idee welke kant het uiteindelijk op zal gaan. Mijn plan (dit keer) is om het proces stap voor stap bij te houden en alle learnings te documenteren.

Ik heb wel wat basis-styling doorgevoerd zodat het in ieder geval wel leesbaar is en toch een klein beetje smoelt. Ook heb ik van mijn vorige website een paar dingen overgenomen:

InterUI

Inter UI is een strak, schreefloos, gratis te gebruiken lettertype met veel verschillende opties. Wel heb ik er voor gekozen om alleen de variabele versie van het font te gebruiken omdat de meeste browsers dit momenteel wel ondersteunen.

@supports (font-variation-settings: normal) {
body {
font-family: 'Inter var', sans-serif;
}
}

Twemoji 🐤

Ook Twemoji toch maar weer toegevoegd. De stijl van de Twemoji's past qua stijl net wat beter dan de standaard Apple Emoji's. Ook ben je nu altijd zeker dat iemand op een (windows) pc dezelfde emoji's ziet. In PurgeCSS moet de class emoji nog wel even toegevoegd aan de whitelist.

twemoji.parse(document.body);
.emoji {
display: inline-block;
height: 1em;
margin: 0 .05em 0 .1em;
vertical-align: -0.1em;
width: 1em;
}